Menu Close

PUIKUS RUDENS STARTAS!

Ruduo jau į pabaigą, todėl norėtume pasidžiaugti mūsų gražiomis veiklomis įvykusiomis per šiuos mėnesius.

Pirmiausiai rugsėjo 1-ąją pasveikinome visus basakojus vasarotojus, žaliuojančias pievas išbraidžiusius ir linksmai nusiteikusius girinukus. Pasveikinome gražia dzūkiška kalba ir taip įsukome Dainavos (Dzūkų) metų ratą. Nuoširdus direktorės Rasos Naujalienės palinkėjimas, kad dzūkiškas žodelis giliai nugultų į kiekvieno dzūko širdzį, sulaukė vaikų  ir tėvelių palaikymo.

Pirmieji startai! Pirmieji medaliai naujaisiais mokslo metais! Įstaigos bendruomenė dalyvavo „Svenheim Alytaus pusmaratonis 2023“ ir su dideliu džiaugsmu, gera nuotaika įveikė smagią trasą ir buvo apdovanoti įdomiais renginio medaliais. Vaikai pažymėjo „Mažojo turisto“ dieną, išvykę prie Dailidės ežerėlio, dalyvavo tradicinėje akcijoje „Rieda ratai rateliukai“, vyko į atvirų durų dieną Alytaus sporto rūmuose, kur buvo supažindinti su dziudo ir tinklinio sporto šakomis. Žaidė orientacinį žaidimą su lopšelio-darželio „Saulutė“ vaikais, kurie vėliau mėgavosi druskų kambaryje. Užduočių trasai, įvairioms kliūtims įgalino ir įstaigos koridorius, vyko akcija „Sportuojantis koridorius“.

Ne tik sportavome, bet ir šokome, kūrėme. „Pelėdžiukų“ grupės vaikai įsijungė į akciją „Visa Lietuva šoka“. Linksmai trepsėjo ir džiaugėsi esantys bičiulių būryje. Minėjo Tarptautinę muzikos dieną, kurdami muzikines mandalas iš gamtinės medžiagos. Girinukų kūryba suskambėjo rudens spalvomis.

Veiklos vyko ne tik vaikams, bet ir darbuotojams. Buvo pravesti „Pirmosios pagalbos mokymai“, kuriuos vedė Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rosita Jakaitienė. Vyko dviejų dienų mokymai, kurių metu susipažinome su „Olimpinių vertybių ugdymo programa“.

Toliau lopšelyje-darželyje sukasi DAINAVOS-DZŪKIJOS metai. Mus aplankė visų dzūkų mylima dzūkiškos šnektos puoselėtoja Svetlana Žadeikienė. Ji pristatė savo kūrybos knygelę vaikams „Paukštukai ir būžukai“.

Rūkuotais rytais apglėbtas, šermukšnių karoliais išdabintas „Girinukas“ džiaugiasi sukvietęs visus į naują pradžią.

Giliai įkvėpkite ir…sėkmės!

                                                                                                                                                       Administracijos informacija

 

 

Skip to content